Databasen brukt i eksemplene (Linux)

Jeg går ut ifra at du har fått kompilert PHP med støtte for MySQL. Hvis dette er i orden vil resten gå som en lek! Det du trenger å gjøre nå, er å åpne en console-vindu. Deretter følger du disse enkle stegene:

  1. Skriv inn kommandoen 'mysql'. Du er nå inne i MySQL.
  2. Skriv deretter inn 'create database mindatabase;'. Du vil nå få en tilbakemelding om dette gikk bra.
  3. For å komme inn i databasen skriver du 'USE mindatabase;'. Du er nå inne i databasen vi lagde.
  4. Nå må vi lage en tabell i databasen. For å gjøre dette skriver vi kort og godt kommandoen 'create table tabell (navn char(20));'. Nå har vi lagd tabellen vi skal bruke!
  5. Men hva er en tabell uten verdier? For å legge til skriver vi 'insert into tabell values ('Sindre Mathisen');'. Dette kan du gjøre så mange ganger du vil, men bytt navnene.
  6. For å gå ut av MySQL, skriver du '\q'
  7. Finito!!

Databasen brukt i eksemplene (Windows)

Her går jeg utifra at du har fått lagt inn mysql, apache og PHP. Gjerne ved bruk av EasyPHP eller PHPTriad. Du må åpne et dos-vindu og cd deg frem til mappa der mysql.exe ligger. Så skriver du inn mysql.exe. Nå er du inne i mysql programmet :) Det neste du gjør da, er å følge oppskriften nedenfor.

  1. Skriv deretter inn 'create database mindatabase;'. Du vil nå få en tilbakemelding om dette gikk bra.
  2. For å komme inn i databasen skriver du 'USE mindatabase;'. Du er nå inne i databasen vi lagde.
  3. Nå må vi lage en tabell i databasen. For å gjøre dette skriver vi kort og godt kommandoen 'create table tabell (navn char(20));'. Nå har vi lagd tabellen vi skal bruke!
  4. Men hva er en tabell uten verdier? For å legge til skriver vi 'insert into tabell values ('Sindre Mathisen');'. Dette kan du gjøre så mange ganger du vil, men bytt navnene.
  5. For å gå ut av MySQL, skriver du '\q'
  6. Finito!!

På scriptene som ligger her, er det også mulighet for å skrive inn passord og brukernavn. Har du ikke har dette (noe du BØR ha..), så lar du bare disse feltene stå blanke. Det vil si "". Servernavnet ditt vil som oftest være en IP-adresse, men sitter du å jobber lokalt på en linux-box, vil det oftest holde med å skrive localhost her.